fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

// mobilannons //

annons (150 × 40 mm)

SKEBOBRUK. Sedan 2020 driver far och son Adde Lillfjöln och Fredrik Myrberg “Schebodelin” i Skebobruk med framgång, och under sommaren har de börjat leverera mat till Norrtälje. – Det kanske finns en liten dröm om att öppna något i Norrtälje, säger Fredrik Myrberg, 31 år och delägare på Schebodelin.

// annons för både mobil och desktop //

annons (150 × 40 mm)

Den tidigare Skebogrillen i Skebobruk drivs sedan två år tillbaka av Fredrik Myrberg och Adde Lillfjöln som under 2020 ändrat konceptet på grillen diametralt – varmkorven har bytts ut till delikatesser från havet.

– Vi säljer förädlade fiskprodukter såsom rökta räkor, varmrökt röding, sik, makrillfileėr, lite olika röror, våra supergoda räksmörgåsar och wraps. Så tar vi även beställningar på smörgåstårtor, säger Myrberg.

Entreprenörsskap och hårt arbete är inget som räds radarparet. Fredrik har under de senaste åren nämligen kombinerat Scehbodelin med sitt jobb som anställd snickare och har precis startat ett eget byggföretag.

– Både jag och farsan har alltid haft ett stort intresse för mat. Farsan är utbildad kock i grunden och när tillfället kom så kunde vi inte låta bli att starta upp något som vi är riktigt bra på, säger 31-åringen.

Drivkraften för Fredrik är kundnöjdhet genom att kunna leverera bra kvalitet på sina produkter.

-Vi vill såklart hålla i den bra kvaliteten vi har på våra produkter och att folk ska minnas från vilka dom köpt sina godsaker ifrån, säger han.

Även om Fredrik precis startat ett eget byggföretag slutar inte ambitionen för Schebodelin. Under sommaren har de börjat leverera sina produkter till Norrtälje på fredagar.

– Det kanske finns en liten dröm om att öppna något i Norrtälje, avslutar Fredrik Myrberg.


Lär känna Fredrik Aka. Delisnickaren

Fredriks favorit på Schebodelin-menyn?
-Min favorit på vår meny är våra fantastiska rökta räkor med aioli. Och såklart äter man ju en hel del räksmörgåsar.
Vilket köksredskap använder Fredrik mest?
– Det köksredskap som används mest måste nog vara en kniv tror jag.
Har Fredrik vispat grädde med skruvdragaren?
-Nej det har jag faktiskt inte gjort, men det måste jag testa nästa gång!
Kan man koka soppa på spik?
– Såklart man kan de! Kanon istället för att ta järntabletter.
Är plankstek snickarens favoriträtt?
– För många kanske det är det men jag skulle nog säga Hammarhaj.
Vad har Fredrik för smeknamn?
– Jag har många smeknamn men dom vanligaste är Myran och Freppa.
Om Fredrik hade oändligt med Pengar skulle han?
– Det är en bra fråga men jag skulle fortsätta jobba och utöka mina företag. Jag är alldeles för rastlös för att inte göra någonting.

// mobilannons //

annons (150 × 40 mm)

// desktopannons //

annons (150 × 40 mm)
Kommentera via Facebook