Sjuksköterska körde rattfull på väg till patient – krockade

publicerad 14 november 2021
- av Redaktionen
Annons:

Norrtälje: En sjuksköterska från Norrtälje blev förra veckan dömd till skyddstillsyn för grovt rattfylleri, efter att ha har kört drogpåverkad på väg till en patient och krockat med annan bilist.

En sjukvårdspersonal från Norrtälje krockade med en annan bilist när hon var påväg till en patient. När polisen kom till platsen verkade kvinnan drogpåverkad och efter analyser visade det sig att att hon hade de narkotikaklassade substanserna Midazolam och Oxikodon i kroppen.

Tagit narkotika kvällen innan
Enligt tingsrättens dom har sjuksköterskan hävdat att hon tagit de narkotikaklassade substanserna på kvällen innan den aktuella händelsen på grund av ångest och ont i magen. Kvinnan skall alltså fortfarande varit påverkad av substanserna vid krocken efterföljande dag. Sköterskan ska ha färdats i så mycket som 50 km i timmen och krockade in i baksidan av den andra bilistens fordon, så tillvida att de bägge bilarna fastnade i varandra. Hela de bakre passagerarsätet på den framförvarande bilen veks, där även den andre bilistens sambo satt.

Tidigare dömd
Under utredningen har det framkommit att sjuksköterskan inte haft några recept på de narkotikaklassade substanserna hon haft i kroppen. Hon ska enligt uppgifter ur tingsrättens dom dock hävdat att hon fått dessa läkemedel för smärtlindring efter en operation hon tidigare genomgått. Vidare har det även framkommit att hon utvecklat ett drogberoende av narkotikaklassade substanser till följd av smärtproblematik efter flertalet tidigare operationer. kvinnan är även tidigare dömd till villkorlig dom för ringa narkotikabrott och för två fall av stöld.

Domen
Kvinnans rätt till sjuksköterskelegitimation är under utredning och hon har blivit av med sin anställning som hon hade innan brottet var begånget. Tingsrätten dömer henne till skydstillsyn för grovt rattfylleri och hon ska betala sedvanlig avgift till brottsofferfonden om 800 kr.

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!