Snattade rostskyddsspray från Biltema – ertappades på Jula

publicerad 5 juli 2023
- av Daniel Rämsell
Annons:

NORRTÄLJE. En 17-årig flicka från Norrtälje kommun döms till dagsböter för två fall av ringa stöld efter att ha stulit varor från Biltema och Juli.

Händelserna skall ha ägt rum kort in på varandra i tid, i februari i år. Enligt uppgifter från Tingsrätten skall 17-åringen besökt Biltema för att köpa säkringar och rostskyddsspray till sin bil. Väl inne i butiken skall hon inte hittat någon kundkorg, varför hon stoppat Rostskyddsprayen i en medhavd påse. Väl framme i kassan betalade hon för de lite billigare varorna – säkringarna och därefter lämnat butiken.

Efter Biltemavistelsen besökte hon Jula och skall även där ha använt samma brottsmetod för att komma undan betalning av dyrare varor. Enligt uppgifter från en butikspersonal som observerade 17-åringen under vistelsen i butiken skall hon gått raka vägen in på Jula och stoppat ned sandpapper i den medhavda påsen. Flickan gick sedermera till kassan och betalade för en doftgran. Strax därefter stoppades hon av två väktare utanför Jula. 17-åringen döms nu för två fall av ringa stöld till dagsböter om 1500 kronor.

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!