fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
annons

NORRTÄLJE. Den tredje november förra året slog golfloungen Ruff upp sina dörrar i Norrtälje, till många golfentusiasters förtjusning. Med hjälp av den senaste teknologin erbjuder de inomhusgolf i världsklass beläget i nybyggda lokaler vid Norrtäljeporten.

annons
annons

Norrtäljes platschef för RUFF, Simon Darnell, förklarar att en viktig del av företagets vision är att sprida den glädje som han, likt många andra, känner för sporten.

-Vårt koncept möjliggör golfspelande året runt, oberoende av väder, vilket har visat sig vara mycket uppskattat av alla – från nybörjare till veteraner. Det, i kombination med det på många sätt flexibla och bekväma upplägget, gör att vi både kan öka och sprida intresset till en bredare målgrupp, vilket är ömsesidigt roligt.

Vid en första anblick ser inomhusgolfen ut som ett tv-spel med riktiga golfklubbor och golfbollar som konsoler, vid en närmare titt exponeras en avancerad teknik som överensstämmer med äkta golfspelande.

Simon Darnell pekar på den kvadratiska dosan som står en bit bort bakom spelaren och säger att den kallas för en Trackman 4-simulator, vilken samverkar med den projektor som spelaren skjuter golfbollen emot.

-Trackmanen registrerar i stort sett all data man kan tänka sig inom golfspelandet, vilket gör att många kommer hit för att utveckla sina färdigheter inom sporten. Världseliten i golf tränar ofta med en Trackman ställd bakom sig, just för att kunna komma åt dessa siffror och förfina tekniken.

Darnell förklarar att en av de viktigaste grundpelarna i Ruffs koncept är att allt runtomkring själva spelandet ska vara minst lika tilltalande som sporten i sig.

– Det finns de som kommer hit bara för att fika och umgås, just för att den inredning, service, och känsla vi strävar efter att skapa är väldigt trevlig och tilltalar många. Det är sporten i kombination med miljön som gör oss till Sveriges enda riktiga golflounge.

Han fortsätter med att berätta om det ökade intresset för eventbokningar av olika slag.

– Det är oftast mycket uppskattat för företag och andra grupper att boka privata evenemang och komma hit för att spela tillsammans. Vi har regelbundet öppet under vinterhalvåret, och stänger därför nu i maj, men om man vill boka ett evenemang eller om det är dåligt väder, kan vi säkerligen temporärt öppna igen.

RUFF Norrtäljes förhoppning är att fler hittar dit och tar del av den unika, roliga, och sällskapliga upplevelsen de erbjuder. Simon Darnell poängterar att trots den mycket avancerade Trackman-teknologin, är sporten till för alla, även för de som inte spelar på en avancerad nivå.

– Vi har över 110 olika banor med en mängd svårighetsgrader att välja emellan för att säkerställa att allt från barn till erfarna tävlingsgolfare kan delta, oavsett ambition. Receptionen är även alltid bemannad med kunnig och engagerad personal som gärna bistår med hjälp, om det efterfrågas, avslutar han.

Esmeralda Wedin

annonser
annonser
Kommentera via Facebook