Oklarheter kring Timo Lahtis avsked från Rospiggarna

publicerad 1 augusti 2023
- av Redaktionen
Annons:

Den finsk-svenska speedwayföraren Timo Lahti har haft en imponerande karriär och blivit en uppskattad förare i Rospiggarna. Efter att ha fått sparken från klubben är han nu klar för Smederna. Men på en direkt fråga om han har fått ut sin lön från klubben är det locket på.
– Jag kan inte kommentera det, säger Lahti.

Från depåerna i Hallstavik till de breda banorna i Eskilstuna med Smederna, har Lahti fått ett nytt perspektiv på speedway. Trots nyfikenheten om detaljerna kring hans avsked från Rospiggarna, är Lahti fåordig om detaljerna.

– Jag kan inte dela någonting, det här är kontraktsmässiga saker mellan mig och Rospiggarna Speedway AB, förklarar han.

Det är många klubbar som tidigare haft ekonomiska problem. När det gäller att bygga ett framgångsrikt speedwaylag, betonar Lahti vikten av punktlighet när det gäller löner och positiv mentalitet.

– För att bygga ett bra lag måste du se till att allt går som överenskommet och upprätthålla en positiv inställning. Att betala förarna deras löner i tid är viktigt så att de inte behöver oroa sig för saker de inte borde och kan fokusera på att göra sitt jobb på cykeln, menar han.

Har du fått lön i tid av Rospiggarna?
– Jag kan inte kommentera det.

Timo Lahti ser inte sin övergång till Smederna som en motgång, utan snarare som en möjlighet.
– Jag kallar det en möjlighet att starta ett nytt kapitel i min svenska karriär. Nu är jag i Smederna och jag försöker hjälpa klubben att komma så långt som möjligt, avslutar han.

En sak verkar säker, Timo Lahti är lika hängiven och passionerad som någonsin, och ser fram emot att ta Smederna till nya höjder.

 

  

 

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!