Trafiksäkerhetsvecka med fokus på hastighet

publicerad 14 september 2022
- av Redaktionen
Annons:

För att minska antalet olyckor och öka trafiksäkerheten genomför polisen i region Stockholm och Gotland vecka 37 en trafikvecka med fokus på trygghetsskapande i trafiken och hastighetskontroller.

Hastighet och nykterhet är de faktorer som har störst betydelse för trafiksäkerheten och om en trafikolycka sker, hur allvarliga följder olyckan får. Därför satsar polisen extra på att genomföra hastighetskontroller på olika platser i regionen. Trafikkontroller är också en mycket bra metod för att upptäcka fordon som kriminella färdas där narkotika, vapen och stöldgods kan beslagtas, skriver polisen på sin hemsida.

– Inriktningen på trafiksäkerhetsveckan kommer vara på hastighetsöverträdelser och trygghetsskapande arbete i trafiken. Fokus kommer på de stora vägnäten där hastigheterna oftast är högre, säger Hans Nilsson Lanèr som är gruppchef på trafiksektionen i Polisregionen i ett pressmeddelande.

Polisen genomför flera trafikveckor varje år där trafiksäkerhetsveckan med fokus på hastighet är en av de. Kontroller görs såväl synligt som genom dold övervakning. Målet är att minska antal avlidna och skadade i trafiken.

FOTNOT: Polisens hemsida
FOTO: Polisen

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!