Turistbyrån blir kvar och kommunen lanserar egen evenemangsguide

publicerad 1 december 2023
- av Redaktionen
Norrtälje kommun har meddelat att de kommer att lansera en egen digital evenemangsguide på sin webbplats.
Annons:

Norrtälje kommun har meddelat att de kommer att lansera en egen digital evenemangsguide på sin webbplats, en förändring som följer efter beslutet att inte förlänga avtalet med Visit Roslagen. Initiativet presenterades av Benjamin Råd Vaher, näringslivs- och etableringschef, under ett möte med besöksnäringen, på onsdagen.

Avtalet mellan Norrtälje kommun och destinationsbolaget Visit Roslagen kommer inte förlängas efter den 31 januari 2024 och Norrtälje kommun aviserar nu alltså att de kommer lansera en egen evenemangsguide. Det var på onsdagens möte med tillsammans med representanter från besöksnäringen som nyheterna tillkännagavs av Benjamin Råd Vaher, näringslivs- och etableringschef på Norrtälje kommun, vilket Norrtelje Tidning tidigare rapporterat om. 

Den nya digitala guiden, som är planerad att vara i drift från och med 1 februari, kommer att vara tillgänglig på kommunens hemsida och erbjudas kostnadsfritt. Den tekniska lösningen skall utvecklas av ett externt bolag, men själva driften och uppdateringen av guiden kommer att hanteras internt av kommunen. Processer för att formulera regler och förutsättningar för publicering av evenemang håller på att etableras, varvid varje inlägg kommer att genomgå en granskning innan det publiceras.

Under mötet framkom att den blivande evenmangskalendern, kommer att finnas på kommunens webbplats och är avsedd att främst tjäna lokala företag och föreningar och kommer att vara kostnadsfri.

Under mötet tydliggjordes även att kommunen ämnar att ha en turistbyrå även efter 31 januari.

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!