Ungdomar sparkade före detta skolkamrat i ansiktet – fick svårt att prata

publicerad 19 december 2021
- av Redaktionen

RIMBO. Två ungdomar, 16 år gamla blev förra veckan dömda till ungdomsvård samt ungdomstjänst för misshandel av före detta skolkamrater. Ena brottsoffret fick svårt att sova och äta efter misshandeln.

En 16-årig pojke från Norrtälje blev i april i år misshandlad av två andra jämnåriga före detta kamrater på en fotbollsplan i Rimbo. De båda dömda ska enligt uppgifter ur tingsrättens dom varit irriterade på brottsoffret, vilket föranledde misshandeln. Brottsoffret och gärningsmännen är jämnåriga och var tidigare kamrater men sedan en tid innan misshandeln slutade de umgås med varandra. Vid kvällen för den aktuella händelsen på fotbollsplanen i Rimbo ska den ena av förövarna ha puttat ned brottsoffret på marken för att sedan utdela såväl knytnävsslag som sparkar mot huvud och ansikte. Detta samtidigt som den andra pojken också misshandlat offret. I tumulten fick även en jämnårig flicka en armbåge i ansiktet av den ena förövaren. Tingsrätten bedömer även denna händelse som misshandel.

Hade svårt att sova och var orolig att bli misshandlad igen
Brottsoffret som fick motta slag och sparkar mot bland annat huvud och ansikte sov över hos det andra brottsoffret, flickan som fick en armbåge i ansiktet. Den förstnämnda har förmedlat att han den första tiden efter misshandeln hade svårt att prata och äta samt att han hade svårigheter att sova. Han beskrev även att han i flera veckor efter misshandeln var orolig att förövarna skulle komma tillbaka.

Var på permission
Båda förövarna förekommer sedan tidigare under belastningsregistret och ska enligt utredningen missbrukat droger. Ungdomarna som vid tiden för misshandeln var utplacerade på familjehem respektive jourhem var på permission den aktuella kvällen för misshandeln.

Domen
16-åringarna döms till ungdomsvård och ungdomstjänst, 40 timmar vardera för misshandel av normalgraden. De bägge förövarna ska även betala skadestånd till det ena brottsoffret.

Redaktionen
Allt om Norrtälje

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!