annons
VÄDDÖ. Det är rejäl snurr hos Väddö Gårdsmejeri, inte minst i restaurangkedjan. Till sommaren söker de inte mindre än cirka 95 sommarjobbare. Med det är de en av Väddös största arbetsgivare under högsäsong.
– Vi hade 82 personer på lönelistan förra säsongen, nu blir det som sagt några fler, säger Tobbe Nilsson, som är driftschef i restaurangkedjan sedan ett år.
annons
annons
Väddö gårdsmejeri behöver folk till gårdsbutiken och caféet, till Bonden & Burgaren, till Bondens Glasskalas och till Bondens Glassbod.
– Alla ligger på Väddö utom glassboden som står vid ICA Flygfyren i Norrtälje, säger Tobbe Nilsson.
Tobbe Nilsson har gedigen bakgrund i branschen, årtionden av erfarenhet av arbete i både Norrtälje, i fjällvärlden och Australien.
Sedan han började på nuvarande tjänst har han bidragit till att de olika delarna i gårdsmejeriets restaurangkedja fått ännu mer snurr det senaste året.
Bland annat kör de sedan oktober i fjol Dagens lunch i caféet.
– Det har varit en succé får jag nog säga, säger Tobbe.
Och succé kan även tillskrivas hela konceptet på platsen. Därav det stora personalbehovet.
– I juni, juli och augusti kör vi med full styrka i de olika delarna och då behöves det folk, säger Tobbe. Bara i Glasskalaset behöver vi 13 personer per dag. Och så ska vi bygga en glasskiosk till vid caféet, och det betyder sju personer där i kiosken och caféet. Och i Bonden och Burgaren är trycket enormt högt, det är otroligt i den ”lilla holken”.
De som jobbar på sommaren är både fastboende och sommargäster.
– Det är blandat. Sedan har vi också möjlighet att i ett samarbete med Väddö folkhögskola erbjuda boende över sommaren för nyckeltjänster, som till exempel kockar.
I det stora personalbehovet ingår även att besätta tjänster vid evenemang.
– Jag älskar att ordna evenemang. Jag har massor av idéer, säger Tobbe och nämner som exempelvis grillkvällar, drive in-bio, som båda har varit väldigt lyckade, samt äggjakt för barn i påsk.
Allt som säljs och serveras i restaurangkedjan är så långt det går producerat på familjen Edlunds gård eller lokalt i närområdet. Djurbesättning på bondgården ger kött och mjölk som är grunden till det mesta
Stor succé har det blivit inte minst för den egengjorda glassen och en cheddarost till burgarna.
– Glassen och osten säljs över hela landet hos bland andra ICA, COOP och Lidl, vi säljer galna mängder. Och vår cheddarost ingick nyligen i den hamburgare som vann Burgar-SM, berättar Tobbe.
– 2021 hamnade Bondens burgare som 11 av 100 på en lista, Burger-Dudes, som åker runt och provar burgare, över de bästa burgarna i landet, nu senast hamnade vi åtta, fortsätter Tobbe med stolthet i rösten.