10-åriga Mirella från Norrtälje Nominerad till Sveriges bästa statist

publicerad 1 maj 2022
- av Daniel Rämsell
Annons:
annons

NORRTÄLJE. Mirella Söderquist, tio år från Norrtälje är nominerad till Sveriges bästa statist i Kategorin Barn och Ungdom, i Guldtackegalan. – När jag blir stor vill jag fortsätta jobba som skådespelerska. En dröm vore att få jobba lite utomlands, säger 10-åringen.

annons
annons

7 maj går årets Guldtackegala – statisternas egen gala av stapeln. Guldtackan delas ut till statister som nominerats av filmbolagen. Tioåriga Mirella från Norrtälje är är nominerad i kategorin Barn och Ungdom till bästa statist, som en av tre nominerade, bland hundratals barn.

– Det är väldigt kul att se resultatet. Det tar väldigt lång tid att filma en scen som sedan på film bara är några sekunder, säger Susanne Mattsson, mamma till Mirella.

Mirella var med på sin första filminspelning redan som sexåring och fick då filma tillsammans med Eva Röse och Alexandra Rapaport. Sedan dess har hon varit fast. Mamma Susanne beskriver Mirella som en riktig teaterapa som älskar filminspelningarna.

– Min favoritskådespelerska är Eva Röse, säger Mirella och skrattar, hon är bäst. Hon är alltid så busig och leker med mig, fortsätter hon.

Mirella är inte bara känd som statist i filmbranschen. Hon syns på vita duken som skådespelerska i välkända Morden i Sandham, i vilken hon spelar Theodora. Sedan dess har hon bland annat spelat Klara i Heder säsong 2, varit ormdansare i Vem kan vad och Victoria av Baden i Drottningarna.

– I början fick hon lite mindre avancerade roller. Men efter rollen i Morden i Sandhamn öppnades många dörrar, säger Susanne.

Mirella är alltså barnskådespelare och arbetat med de flesta stora skådespelare och filmbolag i Sverige. Men det är alltså som statist som hon nu är nominerad i Guldtackegalan.

– Hon har börjat öva lite smått på ett tacktal om det skulle bli aktuellt, säger mamma susanne.

Mirella medverkar på filmjobb tre till fyra gånger i månaden och hennes högsta dröm är att få fortsätta vara skådespelerska. Planen är att fortsätta med skådespeleriet i den mån det går att kombinera med skolan berättar mamman.

– När jag blir stor vill jag fortsätta jobba som skådespelerska. En dröm vore att få jobba lite utomlands, avslutar en stolt Guldtackenominerad Mirella.annonser
annonser

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!