30-årig man misstänkt för våldtäkt – ska ha utsatt en kvinna för sexuellt ofredande flera dagar i veckan

publicerad 11 juli 2023
- av Redaktionen

NORRTÄLJE. En man i 30-årsåldern, tidigare misstänkt för grov kvinnofridskränkning har nu omhäktats för nya misstankar som innefattar våldtäkt, sexuellt ofredande och grovt olaga hot, vilket alltså har resulterat i omhäktning av den misstänkte.

Den 30-åriga mannen, som häktades tidigare i år på grund av anklagelser om grov kvinnofridskränkning, har nu blivit misstänkt för ytterligare brott. Misstankarna inkluderar våldtäkt, sexuellt ofredande och grovt olaga hot. händelserna skall ha ägt rum i Norrtälje och Vallentuna mellan december 2022 och maj i år.

Utredningen har nu alltså breddats då den misstänkte mannen anklagas för att ha begått en våldtäkt i Vallentuna under maj månad. Dessutom pekas han ut för att under en period av omkring tre månader ha begått upprepade fall av sexuellt ofredande mot en kvinna.

Anklagelserna inkluderar även att mannen har utsatt en kvinna för fysiskt våld vid flera tillfällen, med händelser som innefattar sparkar och slag. Han misstänks också för grovt olaga hot och skadegörelse.

Dessutom verkar den grova kvinnofridskränkningen ha pågått över en längre tidsperiod än man tidigare trott – eventuellt sedan slutet av 2021. På grund av de nya uppgifterna och dem brott som nu ska utredas, har mannen omhäktats.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!