77-årig man trotsade polisens avspärrningar efter förskolebranden i Norrtälje

publicerad 2 maj 2024
- av Alexander Hall
En 77-årig man från Norrtälje har dömts till böter efter att ha korsat polisavspärrningar för att fotografera branden på Vintergatans förskola.

En 77-årig man från Norrtälje har dömts till böter efter att ha korsat polisavspärrningar för att fotografera branden på Vintergatans förskola.

Det var en natt i början av april som förskolan Vintergatan i Norrtälje började brinna. Efter händelsen startade polisen en utredning med misstankar om mordbrand och etablerade avspärrningar runt den drabbade platsen.

En 77-årig man från Norrtälje passerade förskolan under måndagen efter branden i syfte att dokumentera händelsen. Trots polisens tydliga avspärrningar gick mannen in på det avspärrade området för att få bättre bilder.

En väktare på plats noterade mannen och försökte få hans uppmärksamhet. Trots detta fortsatte 77-åringen att röra sig närmare förstörda delar av förskolan. När väktaren konfronterade honom svarade han endast, “jag är Norrtäljebo”, och visade ingen vilja att ytterligare diskutera sitt agerande.

77-åringen har under rättegången förmedlat han i efterhand förstår att han inte borde ha passerat avspärrningen men han
kunde inte tro vid tillfället att han begick ett brott.

Nu dömts till 3 600 kronor i böter för överträdelse av myndighets bud.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!