80-åringen som misstänks ha blivit misshandlad har avlidit

publicerad 28 december 2021
- av Redaktionen

NORRTÄLJE. Den man i 80-årsåldern som misstänks ha blivit misshandlad i närheten av Tingsrätten vid södra infarten till Norrtälje har avlidit av sina skador. Det bekräftar en källa med god insyn till Allt om Norrtälje/Mitt Roslagen.

Det var den 20 december som mannen fick föras till sjukhus då han hittades liggande på Astrid Lindgrens gata i Norrtälje.

Lokal annonsör

Mannen hade huvudskador och en stund senare kunde polisen efter misstankar om misshandel gripa en man i 30-årsåldern som befann sig i närheten av platsen. 30-åringen anhölls senare på kvällen på sannolika skäl misstänkt för misshandel.

Polisen gjorde en teknisk undersökning och förhörde vittnen.

Enligt uppgifter återfick aldrig den äldre mannen medvetandet och han har nu avlidit till följd av skadorna.

Den misstänkte mannen i 30-årsåldern har släppts av polis, men enligt polisen kvarstår misstankarna. Enligt uppgifter till Allt om Norrtälje/Mitt Roslagen är rubriceringen nu ändrad till vållande till annans död.

Lokal annonsör

– 30-åringen hävdar att han bara stött ihop med den äldre mannen och att det hela var en olyckshändelse, säger en källa till Allt om Norrtälje/Mitt Roslagen.

Polisen säger sig vara mycket angelägen att komma i kontakt med fler vittnen och vill att de som sett något hör av sig till utredaren på 010-5631650.

SANNA JANSSON
Allt om Norrtälje