Amfetaminpåverkad och beväpnad sjuksköterska förlorar legitimationen

publicerad 8 april 2023
- av Redaktionen
Annons:

NORRTÄLJE. En 43-årig sjuksköterska, som tidigare arbetat på Norrtälje sjukhus har fått sin legitimation återkallad efter att ha dömts till två års fängelse för bland annat vapenbrott.

Det var i februari 2020 som polisen stoppade den tidigare sjuksköterskan i centrala Norrtälje. Den dömde skall varit beväpnad med kniv, batong och pistol. Vid visitationen hittades även en glaskross och ett dyrkverktyg. Vid en husrannsakan hemma hos sjuksköterskan samt hos dennes mamma hittades bland annat en större mängd patroner, knogjärn och tårgas.

Norrtälje tingsrätt dömde 43-åringen till två års fängelse för grovt vapenbrott, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål och ringa narkotikabrott. Domen överklagades till hovrätten som ändrade domen en aning och dömde sjuksköterskan för dels brott mot vapenlagen och dels grovt vapenbrott.

Enligt inspektionen för vård och omsorg, IVO påverkar domen från Norrtälje tingsrätt från 2020 förtroendet för 43-åringen som legitimerad sjuksköterska. Hälso- och sjukvårdsnämndens gör samma bedömning och har beslutat att återkalla  sjuksköterskelegitimationen.

Norrtelje Tidning var först med att rapportera om händelsen.

 

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!