Åt rå entrecoté på Flygfyrens toalett – döms för ringa stöld

publicerad 4 februari 2022
- av Daniel Rämsell
Annons:
annons

NORRTÄLJE. En 37-årig man dömdes förra veckan i Norrtälje tingsrätt för ringa stöld efter att han gripits på bar gärning när han åt en bit obetalt rått kött på Flygfyrens toalett.

annons
annons

I december 2021 kunde personalen på ICA kvantum Flygfyren ertappa en man med att inte betala för en bit kött han tagit från butiken. Mannen har i förhör berättat att han gick till köttdisken och plockade på sig en bit entrecoté till ett värde av 962 kronor. Han gick sedan runt i butiken och stoppade köttbiten i sin ryggsäck och smet sedan ut genom kassorna utan att betala.

Väl utanför kassorna gick han in på Flygfyrens toalett och började äta på köttbiten. Någon knackade sedan på dörren och ville att han skulle komma ut från toaletten. Han gick då ut från butiken genom snurrdörrarna där han ertappades av två butiksanställda, som krävde att han skulle visa kvitto för köttet, vilket han inte kunde eftersom han inte betalat för varan.

Mannen förekommer sedan tidigare under 33 avsnitt i belastningsregistret. Så sent som 15 december förra året dömdes han till fängelse i 14 dagar. Tidigare utdömt fängelsestraff ska enligt domen avse även den nya brottsligheten. 37-åringen åläggs även betala skadestånd om 858 kr till Varuhuset Flygfyren AB.

FOTO: Bildbanken Allt Om Norrtälje

annonser
annonser

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!