fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
annons (150 × 40 mm)

Efter den starka kritiken mot nya arvodesnivåer för förtroendevalda har en enig Val- och demokratinämnd beslutat om en återgång till de nivåer som rådde innan kommunfullmäktige 24 oktober.

// annons för både mobil och desktop //

annons (150 × 40 mm)

På torsdagen val- och demokratinämnd beslutades om en återgång till tidigare principer för arvodering av förtroendevalda efter den starka kritiken av beslutet på kommunfullmäktige 24 oktober.

– Nämnden beslutade i stor enighet att vi ska göra så lite ingrepp som möjligt i ersättningar till gruppledare och kommunalråd, berättar Nicklas Salmin (S), ordförande i Val- och demokratinämnden.

– Vi följde förslaget som lades fram den 24 oktober, men ändrade statsministerarvode till statsrådsarvode. Dessutom tillät vi stapling av ersättningar, där maxtaket lades på 90 procent som idag är oppositionsrådets ersättning.

Det nya förslaget kan beslutas av kommunfullmäktige den 19 december och planeras gälla fram till den 24 april, då en helt ny modell förhoppningsvis kan klubbas av kommunfullmäktige.

Val- och demokratinämnden har bett kommunfullmäktige om ett nytt uppdrag att utreda arvodesfrågan där alla partier får möjlighet att inkomma med remissvar kring hur de vill att principerna för arvodet ska se ut.

* Nicklas Salmin är även ansvarig utgivare för Allt Om Norrtälje

// mobilannons //

annons (150 × 40 mm)

// desktopannons //

annons (150 × 40 mm)
Kommentera via Facebook