Berusad man sköt sönder teven – familjen ringde polisen

publicerad 8 januari 2023
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE KOMMUN. En 49-årig man dömd till villkorlig dom och samhällstjänst för vapenbrott, barnfridsbrott och ringa misshandel efter att bland annat skjutit sönder familjens teve och kastat ett soffbord mot sambo och barn.

Det var i slutet av februari förra året som mannen kastade ett soffbord mot sin sambo och deras gemensamma son. Han tog även tag i kvinnans axlar och tryckte upp henne mot en dörr, varefter kvinnan och två barn hastigt lämnade huset. När de kom tillbaka luktade det öl i bostaden och teven hade ett skotthål efter en avfyrad kula. I sovrummet sov mannen ruset av sig. Kvinnan och barnen samlade då ihop lite tillhörigheter och lämnade bostaden ånyo. Ett av barnen ringde sedan till polisen när de hade kommit hem till kvinnans föräldrar.

Mannen väcktes senare av polisen och vid kontroll hade han 1,42 promille alkohol i blodet. 49-åringen greps sedermera misstänkt för en rad olika brott och döms till villkorlig dom och hundra timmars samhällstjänst för två fall av barnfridsbrott, ett fall av ringa misshandel, försök till misshandel och vapenbrott.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!