Berusad man skrek “svartskalle” och slog taxichaufför i ansiktet

publicerad 30 december 2021
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. En man från Norrtälje blev i december dömd till skyddstillsyn för våld mot tjänsteman och hemfridsbrott – slog en taxichaufför i ansiktet och klev in halvnaken till en granne.

I november 2020 besökte en 66-årig man en klädbutik i centrala Norrtälje. Butiksägarna upplevde att mannen var märkbart berusad och uppträdde allmänt störande, varför dom beställde en taxi åt mannen. När taxin anlände till platsen uppmärksammade även taxichauffören att mannen var märkbart alkoholpåverkad och ville därmed inte köra honom.

Skrek svartskalle
När 66-åringen nekades resan blev han mycket upprörd enligt uppgifter ur tingrättens dom och ska ha skrikit rasistiska glåpord och utdelat ett knytnävsslag över ansiktet på chauffören. Chauffören fick ont av slaget och var svullen i ansiktet i vecka. Den dömde själv har uppgett att han inte minns något från händelsen och att han blir våldsam och personlighetsförändrad när han druckit.

Klev in halvnaken till grannen
Dagen efter misshandeln ska 66-åringen ha varit berusad ånyo och bankat samt ringt på grannens dörr. Detta vägrade han sluta med vilket föranledde att grannen var tvungen att montera ned sin ringklocka. Vid ett tillfälle lyckades mannen dock ta sig in till vederbörande och då halvnaken med byxorna vid fötterna. Grannen lyckades tillslut knuffa ut inkräktaren som inte heller minns något av denna händelsen.

Domen
66-årigen döms till skyddstillsyn med samhällstjänst 40 timmar för våld mot tjänsteman och hemfridsbrott. Han åläggs även betala sedvanlig avgift om 800kr till brottsofferfonden.

Daniel Rämsell
Allt om Norrtälje

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!