Blodvite i SM-finalen: Norrtälje tog hem sjätte raka SM-titeln

publicerad 12 juni 2023
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. I en hårfin SM-final mot Årsta Swans lyckades Norrtälje Dockers vinna sitt sjätte raka SM-guld i australisk fotboll. Med ett slutresultat på 79-78, trots en tidig skada på en nyckelspelare, visade laget återigen sin styrka och sin envishet på hemmaplan vid Sportcentrum.

På lördagen spelade Norrtälje Dockers SM-final mot Årsta Swans, i australisk fotboll – en match som direkt visade sig vara på blodigt allvar. En av Dockers nyckelspelare tvingades lämna planen redan efter tre minuter, på grund av ett köttsår som krävde akut sjukvård. Trots denna motgång, lyckades Dockers kämpa sig tillbaka och till sist vinna matchen med ett resultat på 79-78.

-Det var ett en sjukt spännande match. Det är första gången Årsta Swans kom till final men det var en stenhård match. En av våra bästa spelare fick gå av planen efter tre minuter då han rev upp ett köttsår på handen och fick åka till sjukhuset för att sy. Redan där blev det en stor uppförsbacke för oss, säger Buster Sund, 26 år och sportchef för Norrtälje Dockers.

Trots att detta var lagets sjätte raka SM-guld, var segern fortfarande lika överväldigande som tidigare.

– Även om detta var sjätte gången i rad så kändes det overkligt. Det kom som en överraskning, dels eftersom vi låg under hela matchen men lyckades ta i kapp mot slutet för att sedan vinna med minsta möjliga marginal, tillägger Buster.

När han frågades om nyckeln till Dockers framgång, påpekade Buster lagets konsekvens och samhörighet.

– Vi har ett konsekvent lag med en väldigt stark bas. Vår kärntrupp är otroligt stabila och det är samma kärna sedan 2016. Vi känner varandra utan och innan på planen. Det är det jag tror är nyckeln till vår framgång, säger han.

Även om Buster njuter av lördagens SM-guld blickar han framåt till nästa stora evenemang.

– Nästa stora händelse för oss är i september då vi spelar i Scandinavian Cup där alla skandinaviska lag finns representerade. Från vår sida kommer vi med både ett damlag och ett herrlag. Chanserna för oss är goda i den turneringen men Danmark är otroligt starka med högsta nivån i Norden. De har vunnit EM ett antal gånger, säger Sund.

Norrtälje Dockers siktar även högt inför nästa års Champions League i Paris.

– Vi ser fram emot Champions league i Paris nästa år. Vi har kvalificerat oss dit fem gånger tidigare. Förra gången vi ställde upp kom vi åtta av totalt 16 lag. Vi siktar högre än så men det är inte helt klart att vi är direktkvalificerade, då det har skett en regeländring mot tidigare år. Men nu skall vi njuta lite av SM-guldet, avslutar Buster Sund.

FOTO: Privat

 

 

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!