Carina Åkerlind: “Norrtälje – vad händer på byn fyller ett socialt tomrum”

publicerad 17 februari 2023
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. Carina Åkerlind är en flitig användare av Roslagens största community “Norrtälje – vad händer på byn”. Senaste tiden har hon varit den mest aktiva medlemmen i gruppen och Allt om Norrtälje har varit i kontakt med henne för att göra hennes röst hörd. – Communityn håller hög klass. Man får snabb samhällsinformation. Inte bara av rent nyhetsvärde utan även aktiviteter som ligger i närtid, säger Carina Åkerlind, 63 år.

 

Norrtälje – vad händer på byn är en av Sveriges största lokala Facebook-grupper med över 27 000 aktiva medlemmar. Under helåret 2022 publicerades det över 7000 inlägg med 700 000 kommentarer och interaktioner från gruppens medlemmar. På så sätt är den en viktig community för inte minst invånarna i Norrtälje kommun, där såväl information till allmänheten kan presenteras och medborgarnas röster kan bli hörda. Även om de flesta av användarna i communityn kommer från Roslagen, så är det cirka 20 procent som bor på annan ort – Carina är en av dem som inte bor i Norrtälje kommun.

Lokal annonsör

– Min koppling till Norrtälje är att jag känner några som bor där halvårsvis. Men den primära anledningen till att jag är medlem i communityn är dock att gruppen fyller ett socialt tomrum, det finns en känsla av tillhörighet. Det tror jag inte jag är ensam om att tycka, Säger Carina.

Carina är pensionerad med mycket fritid att fylla och “Norrtälje- vad händer på byn” håller henne aktiverad om dagarna.

– Jag gillar att debatera och skriva. Sedan tycker jag om att lära mig saker. Inte minst hur andra ser på saker. Det är intressant med människor som har en annan uppfattning än sig själv. Det är då man kan få perspektiv på saker, säger hon.

Varför är det just Norrtälje – Vad händer på byn som du är så aktiv i?

Lokal annonsör

– Communityn håller hög klass. Man får snabb samhällsinformation. Inte bara av rent nyhetsvärde utan även aktiviteter som ligger i närtid. Sedan tycker jag att moderatorerna gör ett kanonjobb, säger Carina.

Förutom att Communityn har ett brett spektrum som forum för kommuninvånarna kompletterar den Google menar Carina.

– Jag tycker att det är rätt fint att man kan ställa en fråga i gruppen. Även om det finns Google, så kan man ju på ett snabbt sätt få andras åsikter, säger hon.

Även om Facebook-communityn fungerar lite som ett tidsfördriv för Carina så kanske ändå det bästa betyget för gruppen är att hon fått nya vänner.

– Jag har faktiskt skaffat digitala vänner via Norrtälje – vad händer på byn. En del ovänner också såklart – alla kan inte alltid vara överens, avslutar hon med ett leende på läpparna.

FOTO: Privat