Caspar Camitz uppträder på Kulturgalan

publicerad 14 november 2022
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. På fredag 18 november kommer kommunens kulturliv uppmärksammas rejält. Det är dags för kulturgalan och inga mindre än Caspar Camitz och Annika Herlitz står för en del av underhållningen.

Kulturgalan kommer att hållas på restaurang Culinar och kommer innefatta såväl prisutdelningar och underhållning.

– Det är verkligen på tiden att kultur i alla sina former får en egen glansfylld arena. Där vi hyllar, uppmärksammar och tillsammans gläds åt kulturens stora betydelse. Allt varvat med allehanda kulturinslag och utdelning av priser, stipendier, säger Bengt Ericsson (C) ordförande kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Målet med Kulturgalan är att vara en värdig inramning för utdelning av kulturpriser och kulturstipendier. Under galakvällen delas flera priser och stipendier ut till personer som är födda, bosatta eller verksamma i kommunen, och har utfört värdefulla insatser inom kulturområdet, skriver Norrtälje kommun.

– Vi vill sätta fokus på kulturen och föreningslivet och skapa en ny mötesplats för alla kulturutövare i Norrtälje kommun, säger projektledaren Hanna Lundmark, i pressmddelandet.

Förutom priser bjuds det på underhållning i världsklass: Norrtäljesonen Caspar Camitz står på scenen tillsammans med Samuel Edenvik.  Froststjärnan Annika Herlitz uppträder och dessutom blir det underhållning från Roslagens kulturskola, Norrtälje musikkår, Stadsröra och VM-dansmästarna Nils Andrén och Bianca Locatelli.

Gulturgalan leds i år av sångaren och musikern Anders Jalkeus tillsammans med Karolina Rosell från Roslagens sparbanks stiftelser. Biljetter till Kulturgalan kan köpas via www.roslagen.se.

FOTO: Norrtälje kommun

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!