Cigarettrånaren dömd till fängelse

publicerad 20 september 2023
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. Efter att ha stulit en limpa cigaretter från OKQ8 i Norrtälje och hotat personal, har en 30-årig man nu dömts till ett år och sex månaders fängelse för rån.

Det var en lördagskväll 19 augusti som mannen besökte bensinstationen OKQ8 i Norrtälje för att be om en limpa cigaretter. När limpan placerades framför honom, snappade han upp den och begav sig mot utgången. Butikspersonalen påpekade att cigaretterna hade ett pris på 750 kronor, men mannen hotade då butikspersonalen när de närmade sig honom.

Situationen eskalerade när 30-åringen utanför bensinstationen vände sig mot personalen och hotade återigen med orden:

Lokal annonsör

“följer du efter så hugger jag dig”, medan han antydde att han hade en kniv inom sin luvtröja. Hela incidenten fångades på stationens övervakningskameror.

Polisen larmades och kunde snabbt gripa honom nära brottsplatsen. Mannen, som är känd av polisen för tidigare brott, medgav under förhör att han hade en byggkniv med sig och bekräftade sina hot mot personalen. 

”Jag var ute och promenerade, jag var röksugen, hade inga pengar på mig och gick in på macken. Jag sa till killen att jag ville ha en limpa med cigaretter. Personalen gav mig limpan, jag tog den och gick ut därifrån”, säger mannen i förhör.

30-åringen har nu dömts till ett år och sex månaders fängelse för rån. Utöver detta har han också ålagts att betala 15 000 kronor i skadestånd till den anställde som han hotade på bensinstationen.

Lokal annonsör

FOTO: Redaktionen