fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cykelstölder ökar i Norrtälje kommun trots minskning i Sverige

annons (150 × 40 mm)

NORRTÄLJE. Försäkringsbolaget Dina Försäkringar har granskat Brottsförebyggande rådets (Brå) statistik för 2022 och funnit att cykelstölderna minskar i hela landet, men ökar i Norrtälje kommun med 16 procent. I Stockholms län stals över 11 200 cyklar förra året.

// annons för både mobil och desktop //

annons (150 × 40 mm)

Det finns dock ett betydande mörkertal. Brås Nationella trygghetsundersökning visar att 10,3 procent av hushållen som ägde minst en cykel förra året drabbades av cykelstöld, vilket motsvarar cirka 427 000 hushåll.

Försäkringsexpert Mia Winberg på Dina Försäkringar påpekar i ett pressmeddelande att för att få ersättning för en stulen cykel måste det finnas en polisanmälan samt att cykeln ska vara låst med ett Stöldskyddsföreningen-rekommenderat cykellås. Hon rekommenderar också att ta med cykelbatteriet om det inte är fastlåst vid cykeln, för att få full ersättning.

Störst minskning av cykelstölder skedde i Österåkers kommun (-42 procent) medan störst ökning noterades i Vallentuna kommun (+56 procent), Vaxholm (+56 procent), Nykvarn (+23 procent), Norrtälje (+16 procent) och Värmdö (+9 procent).

// mobilannons //

annons (150 × 40 mm)

// desktopannons //

annons (150 × 40 mm)
Kommentera via Facebook