fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Daniel råkade skapa chattgrupper för tusentals människor: “Jag fick mängder med arga meddelanden”

annons (150 × 40 mm)

NORRTÄLJE. Under måndagen råkade Daniel starta två chattar i en av landets största lokalgrupper på Facebook, “Norrtälje vad händer på byn?” med cirka 27000 medlemmar och händelsen fick stor uppståndelse under måndagskvällen. – Jag fick mängder med arga kommentarer. Till och med min fru blev kontaktad av personer som var upprörda, säger Daniel Rämsell, skribent på Allt Om Norrtälje och moderator på Norrtälje vad händer på byn?.

// annons för både mobil och desktop //

annons (150 × 40 mm)

Daniel laborerade under måndagen med en eventfunktion som finns tillgänglig i Facebookgruppen. Det han inte visste var att han råkat bjuda in mängder med medlemmar i Norrtälje vad händer på byn? till två chattgrupper i samband med eventskapandet och fick under hela dagen mängder med arga meddelanden från personer som blivit inbjudna till chattgrupperna.

– Det var ett ganska episkt misstag, säger Daniel. Initialt visste jag inte om det, utan fick bara notiser som jag inte kunde se från min mobiltelefon. Det var först på kvällen när jag satt framför datorn och min fru fick ett argt SMS om att jag skulle tag bort chattgruppen som jag insåg mitt misstag, säger han. 

När Daniel insåg sitt misstag skapade han ett inlägg i Facebook-gruppen samt i chattarna med instruktioner till hur man kunde gå ur chattarna.

– Många trodde att mitt konto hade blivit hackat och del trodde att gruppen blivit utsatt för en hackerattack men så var alltså inte fallet, säger Rämsell.

Hur var känslan att få så mycket arga meddelanden och kommentarer?

– Det värsta var nog att min fru blev kontaktad. I övrigt var jag på ganska bra humör och vi lyckades lösa problemet, så jag kunde sova gott i alla fall, säger Daniel.

Även om Daniel sov gott under natten var det medlemmar som rapporterat att de fått störd nattsömn på grund av notiser från chattarna. 

– Det är klart att det inte är kul när man ställer till det för andra människor, säger Daniel. 

Om någon upplever fortsatta problem med chattarna, hur skall man då gå till väga?

– Det är bara att klicka på namnet högst upp i chatten och klicka på “lämna chatt”, men som sagt problemet ska redan vara löst. Tycker man det är svårt kan man skriva till “Moderatorer på byn”, så kan vi vara behjälpliga med instruktioner, avslutar Daniel.

// mobilannons //

annons (150 × 40 mm)

// desktopannons //

annons (150 × 40 mm)
Kommentera via Facebook