Eckerölinjen avslutade starkt trots krig och pandemi

publicerad 15 januari 2023
- av Redaktionen
Annons:

GRISSLEHAMN. Under måndagen presenterade Eckerölinjen sina passagerarvolymer för det gångna året. Rederiet har ökat kraftigt i jämförelse mot 2021 och närmade sig nivåer från före pandemin.

Eckerölinjen som trafikerar linjen mellan Grisslehamn och Eckerö, avslutade 2022 starkt, trots att det gångna året präglats av såväl pandemin och som kriget i Ukraina, med bland annat höjda bränslepriser och ökad inflation som följd.

Eckerölinjen rapporterade att det reste 787 930 resenärer mellan Eckerö och Grisslehamn under 2022, vilket motsvarar en ökning med 297 235 resenärer jämfört med året innan. Även om det är en ökning, så är det fortfarande bit kvar för att nå resenärsvolymerna som var före pandemin.

Med ett händelserikt år i backspegeln hoppas Eckerölinjen på ytterligare ökningar under 2023.

– Det gångna året har varit händelserikt på många sätt och nu har vi ett nytt år med nya förutsättningar, då Eckerö Linjen från och med 9 januari är det enda kortruttsalternativet mellan Åland och Sverige. Som vi tidigare informerat kommer vi därför, från och med 20 februari, att utöka vår tidtabell så att vi har tre dagliga avgångar från Eckerö (kl. 08.00, 13.30 och 18.30) och tre från Grisslehamn (kl. 10.00, 15.00 och 20.00). Det ska bli ett spännande nytt år och vi ser med glädje fram emot att välkomna såväl gamla som nya gäster ombord och till Åland, säger Maria Hellman-Aarnio, marknadsdirektör på rederiet, i pressmeddelandet.

FOTO: Pressfoto/Niclas Nordlund 

 

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!