En person hittat död efter misstänkt Mordbrand

publicerad 9 maj 2023
- av Redaktionen

ÄLMSTA. En person har anträffats död efter en misstänkt mordbrand i en ladugård norr om Älmsta.

Det var under natten till onsdagen förra veckan som en kraftig brand bröt ut i en ladugård strax norr om Älmsta. Enligt uppgifter från SOS Alarm larmades räddningstjänst och polis till platsen. Ladugården skall inte ha gått att rädda men räddningstjänsten lyckades förhindra att elden spred sig till närliggande byggnader.

På grund av osäkerheten kring brandorsaken inledde polisen en förundersökning om misstänkt mordbrand. Platsen spärrades av för teknisk undersökning och på fredagen samma vecka upptäckte polisen mänskliga kvarlevor när de sökte igenom ladugårdsresterna med hjälp av en kriminalsökhund, enligt uppgifter från Norrtelje Tidning, som var först med att rapportera om händelsen.

Lokal annonsör

“Vi har hittat kvarlevor av en person på platsen och anhöriga har underrättats. Vi vet ännu inte vem personen är eftersom det inte skett någon formell identifiering. Men personen som var bosatt på platsen har varit saknad sedan branden”, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till Norrtelje Tidning.