Finlands största power metal-band kommer till Rimbo

publicerad 16 april 2024
- av Daniel Rämsell
I höst kommer ett av Finlands största power metal-band, stå på scenen på Opalan i Rimbo, som första anhalt för deras Europaturné.

I höst kommer ett av Finlands största power metal-band, stå på scenen på Opalen i Rimbo, som första anhalt för deras Europaturné.

Det är power metal-bandet Sonata Arctica som gästar Opalen i Rimbo och spelningen markerar startskottet för bandets Europaturné “Clear Cold Beyond European Tour 2024”.

Opalens mindre och mer personliga scenmiljö med sittande publik bjuder på en unik och nära musikupplevelse, något som fans av genren inte bör missa, menar arrangören Stefan Nikodeamus Källström från Sound & Vision Studio.

– Det är en spelning man inte bör missa om man gillar metal, berättar han.

Sonata Arctica, som har sina rötter i Kemi, Finland, och bildades under namnet Tricky Beans 1996, har sedan dess genomgått en spännande utveckling. Efter att ha bytt namn till Tricky Means, och slutligen till Sonata Arctica 1999, har bandet cementerat sin plats på power metal-scenen. Bandet har släppt totalt 13 studioalbum, varav det senaste “Clear Cold Beyond” släpptes så sent som i mars 2024.

– Det är väldigt roligt att vi får hit Finlands största power metal-band till Norrtälje kommun. Att de väljer att starta sin Europaturné i Rimbo är inte bara en ära, utan även ett unikt tillfälle för oss att erbjuda en intim och minnesvärd konsertkväll i Norrtälje kommun. Evenemanget förväntas locka fans från hela Norden, säger Stefan.

För den som söker en ännu mer exklusiv upplevelse av spelningen, erbjuds även en begränsad mängd VIP-biljetter som garanterar plats på första raden.

Spelningen kompletteras även av supportbandet Final Strike, med kopplingar till Norrtälje och som nyligen fått uppmärksamhet för sin debutskiva “Finding Pieces”.

Final Strike som är medarrangörer med Norrtäljekommpling. FOTO:Pressbild

– Christian, sångaren i Final Strike bor ju här i Roslagen, så det är tillsammans med honom vi bokat detta gig avslutar Stefan.

Faktaruta Sonata Arctica på Opalen i Rimbo

Datum: 11 september 2024

Tid: Dörrarna öppnar kl. 19:00

Plats: Opalen Rimbo Kulturscen, Rimbo, Norrtälje kommun

Avstånd: Cirka 5 mil från Stockholm, med goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Arlanda

Huvudakt: Sonata Arctica

Support: Final Strike

Biljetter: Standard och VIP (VIP inkluderar garanterad plats på första raden, endast 20 platser tillgängliga)

Arrangörer: Sound & Vision Studio och Final Strike

Boka din biljetter HÄR: 

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!