Förbättrat läge på Norrtälje sjukhus – återgår till stabsläge

publicerad 8 februari 2022
- av Redaktionen
Annons:
annons

NORRTÄLJE. Under måndagen rapporterade Norrtälje sjukhus att de återgår till stabsläge från förstärkningsläge.

annons
annons

Norrtälje sjukhus har varit i så kallat förstärkningsläge sedan den 28 januari, på grund av ett stort antal patienter med covid-19 och hög beläggning. Under måndagen rapporterade sjukhuset att situationen emellertid har förbättrats och man väljer att övergå till stabsläge.

– Personalfrånvaron är fortfarande hög på vissa avdelningar, men vårdplatsläget har förbättrats de senaste dagarna. Vi hoppas också på en stabilisering i covidflödet, så att vi kan återuppta en del av de planerade operationer som vi tidigare tvingats skjuta upp, säger chefläkare Susanne Bergenbrant Glas i ett pressmeddelande.

Sjukvårdens beredskapsnivåer
Förutom normalläge finns det enligt Socialstyrelsen tre nationella beredskapsnivåer inom sjukvården, vilka presenteras nedan:
1. Stabsläge
Innebär att katastrofledningen upprättar en ledningsgrupp/stabsfunktion som håller sig underrättad om läget, vidtar nödvändiga åtgärder och följer händelseutvecklingen.
2. Förstärkningsläge
Innebär att katastrofledningen vidtar åtgärder för punktförstärkning av viktiga funktioner inom sjukvården.
3. Katastrofläge
Innebär att alla de funktioner inom sjukvården som krävs för att ta hand om ett stort antal skadade tas i anspråk och att personal och utrustning förstärks.

annonser
annonser

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!