Förlängt avtal för Hamnkompaniet

publicerad 27 september 2022
- av Redaktionen

NORRTÄLJE KOMMUN. Hamnkompaniet i Norrtälje ger arbete och meningsfull sysselsättning till personer med psykiska funktionsnedsättningar i yrkesverksam ålder. Nu har avtalet för verksamheten förlängts i två år.

Vid Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtäljes (KSON) direktionssammanträde den 21 september fattades beslut om att förlänga nuvarande avtal och att ge Tiohundra AB uppdraget att fortsatt driva verksamheten i ytterligare två år, nu fram till den 31 december 2024.

– Hamnkompaniet har funnits sedan 1992 och under årens lopp har det varit olika organisationslösningar för verksamheten. 2020 gav KSON i uppdrag till Tiohundra att ansvara för driften genom att tillhandahålla lokaler och två handledare, säger Camilla Gustavsson, avdelningschef, KSON, med ansvar för avtal med utförare inom vården och omsorgen.

Uppföljning visar på en väl fungerade verksamhet
Nu har en uppföljning av Hamnkompaniet gjorts som visar på en väl fungerande verksamhet.

–I dagsläget är det 14 personer som kontinuerligt besöker Hamnkompaniet och därmed är medlemmar i Hamnkompaniet som drivs som ett arbetskooperativ. Deltagarna trivs och har en meningsfull sysselsättning och ett stort eget inflytande över verksamheten, säger Camilla Gustavsson.

Hamnkompaniet erbjuder tjänster som allmänheten kan nyttja
Som medlem i Hamnkompaniet är deltagarna med utifrån sina egna förutsättningar och har ett stort inflytande på verksamheten. Hamnkompaniet har styrelsemöten en gång i månaden där alla medlemmar också har rösträtt.

Det finns tre olika verksamhetsinriktningar för Hamnkompaniet; en cykelverkstad som utgör den största delen av verksamheten. Det finns också en återvinnings- och hantverksdel med tillverkning av återvunnet material.

– Hamnkompaniet ligger på Kyrkogatan 11 i centrala Norrtälje och har öppet måndag – torsdag klockan 08.00 – 16.00. Då är du som invånare välkommen att komma förbi och titta på de produkter som vi säljer och/eller om du vill lämna in en cykel för reparation, säger Helena Eriksson och Sören Vikström, handledare på Hamnkompaniet och Ann-Christin Nilsson, ordförande i arbetskooperativet.

FOTNOT: Pressmeddelande från Norrtälje kommun
FOTO: Norrtälje kommun

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!