Galären och hamnbadet – så kommer Norrtäljes nya mötesplatser att se ut

publicerad 9 juni 2023
- av Redaktionen

Galärparken och Hamnbadet, två spännande utvecklingsprojekt, tar form i Norrtälje hamn. Med avancerade konstruktioner under vattnet och gröna utrymmen ovanför, kommer platserna att förvandla hamnområdet och erbjuda invånarna nya platser att umgås på.

 

I Norrtälje hamn, bortom bostadskvarteren och bakom byggstaketens avspärrningar, sker det mycket aktivitet. Här skapas Galären och Hamnbadet, nästa etapp av offentliga rum i Norrtälje hamn, där invånare kommer kunna njuta av en grönskande park och ett stort hamnbad.

Galärparken, kommer att utgöra en träffpunkt för alla att leka, träna, sola, vila eller njuta av en picknick. Dessutom kommer en dagvattenpark att inrättas för att rena regn- och smältvatten från stora delar av Norrtälje stad, inklusive hamnen, vilket kommer att bidra till renare vatten i Norrtäljeviken, enligt uppgifter från Norrtälje Kommuns hemsida.

Förutom parken kommer Port Arthur att innehålla en sjösättningsramp, vilket kommer att göra det möjligt för båtägare att sjösätta sina båtar.

Vid slutet av en spång genom Galärparken kommer besökare att mötas av Hamnbadet, Norrtälje nya badplats. Med en yta på cirka 25 x 25 meter kommer Hamnbadet att erbjuda möjligheter till organiserad simning och till och med simtävlingar, omgiven av trädäck för avkoppling mellan dopp.

På samma plats ligger piren, där en pirbyggnad i klimatsmart trä kommer att byggas. Nu pågår konstruktionen av formarna som den nya kajkanten ska gjutas i, med hjälp av dykare.

För dem som är intresserade av att lära sig mer om Galärparken, Hamnbadet eller andra delar av hamnprojektet, bjuder Norrtälje kommun in till öppet hus den 13 juni mellan klockan 16.30 och 19.30 på Konsthallen på Galles gränd 7 i Norrtälje.

FOTO: Norrtälje kommun
KÄLLA: Norrtälje kommuns hemsida

 


Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!