Hälften av thaisalongerna i Norrtälje erbjuder sexuella tjänster

publicerad 26 februari 2023
- av Daniel Rämsell
Annons:

NORRTÄLJE. Det förekommer happy ending på hälften av Norrtäljes thaimassagesalonger enligt en granskning av Allt om Norrtälje. – Vi har svårt att göra något åt problemet eftersom de som tillhandahåller tjänsterna och de som nyttjar dem inte är intresserade av vår närvaro, säger Jesper Emilsson, kommunpolis på LPO Norrtälje.

Allt Om Norrtälje har under december till februari undersökt förhållandena på Norrtäljes fyra thaisalonger. Vid hälften av besöken i granskningen har undersökningspersonerna erbjudits sexuella tjänster, i samband med köp av sedvanliga massagetjänster. Allt om Norrtäljes granskning har pågått vid olika dagar och vid olika tidpunkter, där undersökningspersonerna gått in på salongerna och enbart frågat efter vanlig thaimassage. De sexuella tjänsterna, så kallade “happy endings”, har vid samtliga tillfällen erbjudits i slutet av sessionerna. Salongerna har besöks vid fler än ett tillfälle.

Carola Wiklund, kommunpolis i lokalpolisområde Norrtälje, säger att uppgifterna om att hälften av salongerna erbjuder sexuella tjänster är en nyhet för Polisen.
– Vi har fått in några tips och varit runt i salongerna för att se vad som försegår, men vi kan inte gå in dit och provocera fram en sådan fråga, säger Carola Wiklund.

Hennes kollega Jesper Emilsson menar att sexhandel lyfts med jämna mellanrum, inte minst i media, och att det förekommer i Norrtälje. Han förklarar också att Polisen vanligtvis gör arbetsplatskontroller i samverkan med andra organisationer eller bedriver spaningsoperationer när de får tips om sexhandel. Men när det gäller thaimassagesalongerna har det inte gjorts några kända spaningsoperationer.
– Vi som jobbar i Norrtälje kan inte bedriva spaning här, eftersom vi både är kända och ökända. Ska det bedrivas spaning så görs det av regionala enheter, säger Jesper Emilsson.

Enligt granskningen så kostade en timmes thaimassage mellan 400 – 600 kronor. Massage på andra salonger som inte är kopplade till Thailand kostar från 700 kronor och uppåt. Enligt dokumentären “Happy ending” från SVT’s program “Uppdra granskning” så kan de låga priserna bero på att massageterapeuterna har intäkter utöver det ordinarie massagepriset.

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!