HELGTIPS: Toklördag i Norrtälje – fullt av erbjudanden för barn och vuxna

publicerad 21 mars 2024
- av Daniel Rämsell
På lördag förvandlas Norrtälje till en pulserande mötesplats för stora och små. Den gigantiska LEGO-figuren Mateo glider runt och minglar med barnen, medan butiker och restauranger lovar exklusiva erbjudanden och fina rabatter. FOTO: Daniel Rämsell/Privat

På lördag förvandlas Norrtälje till en pulserande mötesplats för stora och små. Den gigantiska LEGO-figuren Mateo glider runt och minglar med barnen, medan butiker och restauranger lovar exklusiva erbjudanden och fina rabatter.

Från klockan 11.00 till 13.00 kommer den enorma LEGO-figuren Mateo att vandra runt på stadens gator och torg, redo att förevigas i selfies tillsammans med både barn och vuxna. MATEO är stor, så han kanske inte får plats i butikerna, men han kommer definitivt att sprida glädje bland de yngre besökarna.

– Toklördagens erbjudanden är ett utmärkt tillfälle för oss handlare att nå ut till kunder som annars kanske inte skulle besöka stadskärnan. Det är dessa evenemang som bidrar till en levande och dynamisk stad, säger Albert Bergström från Bergströms Ur & Guld och styrelseledamot i Norrtälje Handelsstad.

Evenemanget strävar inte bara efter att locka besökare med shoppingförmåner, utan också att berika deras upplevelse av Norrtälje som stad.

– Vi vill skapa ett extra liv i staden, inte bara genom butikernas och restaurangernas erbjudanden utan även med aktiviteter som gör dagen ännu mer minnesvärd, tillägger Bergström.

Albert understryker vikten av att stödja de lokala handlarna för att behålla stadsbilden som den är idag.

– För att behålla en levande stadskärna i Norrtälje är det viktigt att vi invånare är trogna i våra köp. Vi har en fantastisk mix av företag här, från de stora kedjorna till små unika butiker, och det är tack vare våra kunders lojalitet som detta är möjligt, säger Bergström.

Toklördagen är bara ett exempel på de många initiativ som Norrtälje Handelsstad tar för att förena staden och handlarna. Många av evenemangen som anordnas lockar även gäster till Norrtälje. Under året som kommer lovas det fler evenemang i alla smaker med förhoppning om en fortsatt attraktiv stadskärna.

– Det är styrkan i att vara en del av denna gemenskap. Vi är alla kollegor här och vårt främsta mål är att visa våra kunder och gäster att de får den bästa möjliga servicen i Norrtälje, på hemmaplan, säger Albert.

Näst på tur av evenemang från Handelsstaden är populära Tjejkvällen som äger rum 25 april.

– Vi jobbar på för att det ska blir en riktigt rolig och fartfylld kväll i år, säger säger Lismari Markgren, centrumutvecklare på Norrtälje Handelsstad. När vi ordnar evenemang så blir det mycket folk stan, och det vinner hela Norrtälje på. Vi vill verka för att det skall vara liv och rörelse och staden skall vara ett ställe folk tycker är roligt att besöka, av alla möjliga anledningar. Evenemangen bidrar till att aktivera staden, säger avslutar Lismari.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!