Högg gravid kvinna i halsen med gaffel

publicerad 2 maj 2023
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. En man i 30-årsåldern står åtalad för en rad grova brott, inklusive grov misshandel och grovt olaga hot, efter att ha attackerat sin gravida sambo med en gaffel och hotat henne med en kniv inför deras barn.

En händelse i Norrtälje i slutet av mars ledde till att en man i 30-årsåldern greps, misstänkt för flera grova brott mot en kvinna. En granne hade hört dunsar och skrik från en lägenhet och larmade polisen, som grep mannen på platsen.

Kvinnan har i förhör berättat att hon försökt lämna mannen vid flera tillfällen, men att han hotat att döda henne. Hon beskriver även att hon utsatts för misshandel flera gånger. När polisen anlände till lägenheten hittades en trasig kniv i ett sopkärl och skador på en köksbänk.

Mannen skall ha huggit en gaffel i kvinnans hals och slagit henne i magen när hon var gravid. Vid ett annat tillfälle skall han ha tagit ett grepp om hennes hals och bitit henne i fingret. Dessutom skall han ha hotat henne med en kniv när hon höll ett barn i famnen.

Trots sitt nekande står mannen nu åtalad misstänkt för grov misshandel, grovt olaga hot, misshandel, två fall av barnfridsbrott, narkotikabrott och ringa narkotikabrott.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!