Ilsken man attackerade parkerad polisbil

publicerad 7 maj 2023
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. En 40-årig man blev så upprörd över hur polisen parkerat sin bil att han gav sig på fordonet och hamnade i en brottningsmatch med en av poliserna.

Under en sen kväll i juli förra året på Posthusgatan i Norrtälje, inträffade en man 40-årsåldern förbannad över hur polisen parkerat sin bil. Polispatrullen var på plats för att ta hand om en annan person och parkerade bilen bredvid en byggnad.

När mannen, som ledde sin cykel och hade sin hund med sig, passerade platsen blev han irriterad över polisbilens felaktiga parkering. Han började slita och slå på bilens backspegel. Polisen konfronterade honom gällande det hela, vilket ledde till att han blev ännu mer upprörd och en brottningsmatch bröt ut mellan honom och polisen.

I förhör har 40-åringen förklarat att han fick panik när han såg sin hund sitta ensam vid vägkanten, vilket fick honom att försöka slita sig loss. Hunden togs om hand av en annan person på platsen, och ytterligare en polispatrull kallades in för att hjälpa till att föra mannen till polisbilen.

På vägen till polisstationen var mannen fortsatt upprörd och skrek skällsord. Väl inne på stationen fortsatte han med sitt aggressiva beteende, och hotade vid ett tillfälle en polis genom att säga “Jag ska döda dig”. Polisen har i förhör uppgett att han kände en “klump i magen” på grund av mannens beteende och uppfattade hotet som genuint.

40-åringen döms nu till villkorlig dom och dagsböter på 21 000 kronor för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!