Invigning av Konst i Ån och den nya muralmålningen

publicerad 21 juni 2022
- av Daniel Rämsell
Annons:
annons

NORRTÄLJE. Fredag 1 juli bjuder Norrtälje kommun in till invigningen Norrtäljes första muralmålning och årets Konst i Ån. 

annons
annons

Konst i Ån 2022 har hämtat temat från 400-årsjubileumet och belyser olika ämnen och kommer att lyfta upp platser kring å-rummet som åskådaren tidigare kanske inte uppmärksammat. 

– Konstverken belyser olika ämnen och lyfter upp platser kring å-rummet som betraktaren kanske inte tidigare uppmärksammat. Eftersom utställningen ofta innehåller flera olika material, uttryck och innehåll som skulpturer och installationer så står varje konstverk för sig självt och bär på en egen berättelse och identitet, säger Helen Hedensjö, chef för Norrtälje konsthall, i ett pressmeddelande på Norrtälje kommuns hemsida. 

Konst i Ån har gestaltats årligen sedan 2002 med avbrott under 2012 och 2013 och startades som ett konstnärsdrivet projekt. Sedan 2014 har Konst i Ån drivits av Norrtälje konsthall. Vid samma tillfället invigs även Norrtälje stads första muralmålning, “Watch you Grow” som skapats av konstnären Amara Muñoz. 

– Jag tycker att verket skapar en fin karaktär till platsen och de utvalda färgerna kommer från hus, natur och detaljer i Norrtälje. Det är ett fantasifullt verk som vill återskapa de små ögonblicken i vardagen uttryckt i organisk växtlighet. Verket ger en stark visuell upplevelse som binder samman människan med naturen och en upplevelse för alla åldrar. Tematiken växande och fantasi samspelar också med skulpturgruppen ”Flickan som försvann” av Klara Kristalova i Gustav II Adolfs park, säger Helen Hedensjö, chef för Norrtälje konsthall i ett pressmeddelande på Norrtälje kommuns hemsida. 

När: Fredag 1 juli klockan 12:00

Var: Gustav II Adolfs park i Norrtälje

Deltagare: Bengt Ericsson (C), ordförande i kultur och fritidsnämnden inviger utställningen och muralmålningen tillsammans med Helen Hedensjö, chef för Norrtälje konsthall, i närvaro av deltagande konstnärer. DJ Nikodeamus spelar.

För mer information kontakta:

Jimmy Gustafsson, intendent Norrtälje konsthall, jimmy.gustafsson@norrtalje.se, 0176-714 09

annonser
annonser

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!