JOHAN PEHRSSON inledde norrtäljes valrörelse

publicerad 14 juni 2022
- av Redaktionen
annons

NORRTÄLJE. Liberalernas nytillträdda partiledare Johan Pehrsson smygstartade valrörelsen i Norrtälje när han under tisdagen besökte Norrtälje stad för en kort valturné.

annons
annons

Johan Pehrsson tillträdde som Liberalernas partiledare den 8 april i år. Partiet, som på riksplanet länge haft det tufft, har under Johans ordförandeskap växt i opinionen och ligger numera inom felmarginalen för att nå spärren till riksdagen, enligt SVT/Novus. Så det var en partiledare med självförtroende som under tisdagen kom till Sjötullstorget. Där väntade cirka 50 besökare, som han först minglade med innan han höll ett kort tal. Därefter åt han lunch på den Gyllene räven tillsammans med den lokala partiledningen. Sedan väntade ett studiebesök på Wigulfskolan där det under två veckor bedrivs lovskola för de elever som inte nått kunskapskraven i kärnämnena. 

– Skolan kan inte stöpa alla elever i samma mall. På samma sätt som vissa elever lär sig fortare, behöver andra mer tid för att uppnå de grundläggande kraven. I dag besökte jag den fantastiska lovskola som anordnas i Norrtälje, här ges många elever möjlighet att ta de sista stegen mot ett godkänt betyg i ämnen de haft svårt att klara under terminen. På sikt vill Liberalerna att det ska finnas resurser och möjligheter till lovskola för yngre elever. Tidiga insatser är avgörande, och därför vill vi satsa på lovskola redan i grundskolans tidiga år, säger Johan Pehrsson.

Robert Beronius, gruppledare för Liberalerna i Norrtälje kommun var en av de som tog emot Johan.
– Vi har mycket att vara stolta över i Norrtälje. Satsningar på läsande i skolan har slagit väldigt väl ut och studieron i klassrummen har ökat markant. Allt detta borgar för högre kunskapsresultat i framtiden. För individen innebär det större frihet. För samhället är det ett vaccin mot brottslighet. Det var därför roligt att få tala med Johan Pehrson om detta, särskilt eftersom jag vet att det är viktiga frågor även för honom, avslutar Robert.

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!