JUST NU: Regionen i stabsläge – Ambulans och sjukhus drabbade av IT-störning

publicerad 14 juni 2022
- av Nicklas Salmin
Annons:
annons

REGION STOCKHOLM. En IT-störning som berör bland annat Norrtälje sjukhus, ambulanser och vårdcentraler förhindrar personalen att skriva in nya uppgifter i journalsystemet. – Problemet just nu är att det här journalsystemet fungerar mycket trögt eller inte alls. Vi kan inte skriva in någonting i journalerna, säger Patrik Söderberg, Chefläkare Region stockholm.

annons
annons

Region Stockholms särskilda sjukvårdsledning, RSSL har på tisdagen gått in i stabsläge efter att journalsystemet som regionen använder drabbats av en IT-stördning, enligt uppgifter från SVT.

– Det tar längre tid att beställa röntgen och labprover och allting går långsammare, säger Patrik Söderberg, chefläkare Region Stockholm.

Det går inte att skriva in nya uppgifter i journalerna, det är svårt att ens öppna journalsystemet och vårdpersonalen har tvingats övergå till manuella reservrutiner.

– Problemet just nu är att det här journalsystemet fungerar mycket trögt eller inte alls. Vi kan inte skriva in någonting i journalerna, säger Patrik Söderberg.

En felsökning pågår men det finns i nuläget ingen prognos för när problemen kan vara åtgärdade, enligt SVT.

FOTNOT: SVT

annonser
annonser

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!