Kjell Jansson Gör Comeback men utredningen överklagad av privatperson

publicerad 23 maj 2023
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. Kjell Jansson, M-politikern, återvänder till sin tjänst i riksdagen efter en period av sjukskrivning men den nedlagda sexköpsutredningen har överklagats av en privatperson.

Efter en stormig tid för Kjell Jansson, en betydande politiker i Norrtälje kommun och riksdagsledamot för Moderaterna, är han nu tillbaka på riksdagsbanan.

–Han har varit sjukskriven med läkarintyg i tre veckor åt gången. Sista sjukdagen var 21 maj, säger Mats Carlstedt, vid riksdagens kammarkansli, till Aftonbladet.

Jansson har genomgått en utredning om sexköp. Utredningen avslutades förra veckan, vilket verkar ha lett till en tid för reflektion och förändring för Jansson. På hans Facebook-sida avslöjar han att han kommer att avgå från flera politiska uppdrag men behålla sin plats i riksdagen. Han nämner dock inte sina uppdrag i Norrtälje kommun.

“Tiden för förundersökningen har varit den värsta i mitt liv . Som ni alla vet valde jag att ta en timeout och blev även sjukskriven från riksdagsarbetet. Jag inser att det finns funderingar och frågor.” skriver Kjell Jansson på sin Facebook-sida

Åklagarens beslut om att avsluta förundersökningen mot Jansson har emellertid överklagats av en privatperson, vilket nättidningen Bulletin var först med att skriva om.

Jansson har länge varit en framstående figur i Norrtälje kommuns politiska landskap. Han inledde sin politiska karriär 1992 som ersättare i tekniska nämnden och har varit ordinarie ledamot i kommunfullmäktige sedan 1998. Mellan 2005 och 2014 var han ordförande för kommunstyrelsen och blev riksdagsman efter 2018 års val.

Med den senaste utveckling står det klart att Jansson kommer att fortsätta påverka den politiska scenen, men kanske inte i samma utsträckning som tidigare. Kjell Jansson är alltså tillbaka i ordinarie riksdagstjänst efter sin sjukskrivning, samtidigt som utredningen har överklagats. 

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!