fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Konst i ån 2023 – Norrtäljeån blir skådeplats för politisk debatt

annons (150 × 40 mm)

NORRTÄLJE. Konstutställningen “Konst i ån” är tillbaka i Norrtälje för 2023, med tema ‘Rännil’, inspirerat av filosofen Hanna Arendt. Sju konstnärer tar upp politiska frågor genom elva verk, placerade i Norrtäljeån. Invigningen äger rum den 30 juni.

// annons för både mobil och desktop //

annons (150 × 40 mm)

NORRTÄLJE. Konstutställningen “Konst i ån” är tillbaka i Norrtälje för 2023, med tema ‘Rännil’, inspirerat av filosofen Hanna Arendt. Sju konstnärer tar upp politiska frågor genom elva verk, placerade i Norrtäljeån. Invigningen äger rum den 30 juni.”

Konst i ån är återigen aktuell i Norrtälje, med start den 30 juni. Denna utställning, som har blivit känd för att skapa både debatt och applåder, använder Norrtäljeån som skådeplats. Sju konstnärer kommer att visa elva olika konstverk, som alla fokuserar på temat “Rännil”, en tolkning av filosofen Hanna Arendts betoning på vikten av politiskt engagemang från allmänheten, inte bara politiker.

Sedan 2002, när Konst i ån startade som ett konstnärsdrivet projekt, har utställningen lockat stort intresse såväl lokalt som nationellt. Sedan 2014 har Norrtälje konsthall arrangerat utställningen. Oavsett om verken hyllas eller kritiseras, uppmanar de till en levande dialog om konstens och medborgarnas roll i samhället.

Detta års tema, “Rännil”, uppmanar oss alla att reflektera över och agera ansvarsfullt i de politiska frågor vi står inför. Som en del av utställningen kommer Norrtäljeån, som rinner rakt genom staden, att bli en levande konsthall där konstverken får oss att reflektera över det som sker i de sociala och politiska rummen mellan det personliga och det gemensamma.

Invigningen av årets Konst i ån sker den 30 juni vid Faktoribron i Norrtälje. Vid invigningen deltar bland andra kultur- och fritidsnämndens ordförande Nicklas Salmin (L), samt flera av de medverkande konstnärerna och utställningens curator. För alla konstintresserade är detta en dag att se fram emot, då det även kommer att genomföras två performances.

Konstnärer som deltar i årets Konst i ån inkluderar Belinda Moren, Melissa Vandenberg, Ami Skånberg, Patrik Qvist, Jonas Liveröd, Ekaterina Sisfontes och Edka Jarząb (medverkar ej vid invigning). För de som vill uppleva konsten på ett djupare plan, kommer guidade visningar att erbjudas på lördagar kl. 11.00 under juli månad, med start den 8 juli. Dessutom kommer det att hållas ytterligare performance vid två tillfällen: 15 juli och 22 juli kl. 13.00 vid Societetsbron.

FOTO: Norrtälje kommun

Nicklas Salmin är förutom ordförande i Kult- och fritidsnämnden även ansvarig utgivare för alltomnorrtalje.se

// mobilannons //

annons (150 × 40 mm)

// desktopannons //

annons (150 × 40 mm)
Kommentera via Facebook