Kris i Rospiggarna: “vi måste ha publik på våra matcher, annars överlever vi inte

publicerad 19 juni 2023
- av Daniel Rämsell

HALLSTAVIK. På måndagskvällen framförde Rospiggarna Speedway vid ett informationsmöte den tuffa ekonomiska situationen de står inför. Klubben krisar och behöver ha mycket större publik än det har i nuläget för att kunna överleva. 

Rospiggarna Speedway har länge kämpat med ekonomiska svårigheter, något som inte varit en hemlighet för allmänheten. Inför det avgörande mötet på måndagskvällen kommenterade klubben:

– Styrelsen är eniga om att fortsätta att köra. Vi ger inte upp, säger Per Nohr, ordförande och marknadschef i Rospiggarna. 

Klubben framhåller även att deras supporterbas, sponsorer och funktionärer har spelat en avgörande roll i deras strävan att överleva. 

– Vi måste ha publik på våra matcher. Annars överlever vi inte. Kommer det 1000 personer så går det inte. Vi behöver 2000 personer imorgon, fortsätter han. 

Rospiggarnas har en stor roll för många människor, inklusive sina partners, funktionärer och supportrar. Förlusten som en eventuell konkurs kan innebära kommer att påverka en bred grupp av individer och organisationer.

De förmedlar nu att de behöver en miljon kronor för sin nuvarande existens för att undvika konkurs. 

På informationsmötet som pågår i skrivande stund på Folkets hus i Hallstavik finns Rospiggarnas styrelse, lagledare Peter Jansson och förare Victor Palovaara för att ge insikt i klubbens nuvarande ekonomiska situation. 

– Vi ställer upp med ett starkt lag på Hemmaplan. Vi prioriterar att betala förarna varje månad. Vi vill inte sätta klubben i klister, säger Peter Jansson. 

Artikeln kan komma att uppdateras. 

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!