Kungen och drottningen till Norrtälje den 29 mars

publicerad 17 januari 2022
- av Redaktionen
annons

NORRTÄLJE. Nu är det klart. Kungen och drottningen kommer till Norrtälje den 29 mars när Norrtälje stad fyller 400 år.

annons
annons

I år är det 400 år sedan Gustav II Adolf gav Norrtälje stadsprivilegier, som undertecknades 29 mars 1622. Tisdagen den 29 mars i år kommer stadens 400-årsdag firas och kung Carl XVI Gustav och drottning Silvia kommer för att delta i firandet.

– Det är förstås mycket roligt och hedrande att kungaparet kommer och deltar i firandet av Norrtälje stad. Jag ser fram mot att få visa upp vårt vackra Norrtälje för dem och hur mycket som hänt sedan kungaparet besökte oss för 34 år sedan, säger Nils Matsson (M), kommunfullmäktiges ordförande i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

Kungaparet kommer göra ett besök i staden tisdagen den 29 mars för att vara med och fira staden och dess invånare. Under besöket kommer kungen och drottningen få se både gamla och nya delar av staden, ta del av historia och nuvarande kultur, och få möjlighet att träffa förtroendevalda, näringslivsföreträdare och stadens invånare.

– Födelsedagen den 29 mars blir en fin del i 400-årsfirandet, och det är mycket hedrande att kungaparet vill delta och uppmärksamma det med oss. Jag tror att deras besök har en positiv inverkan på hela staden och ger oss möjlighet att visa fler utanför Norrtälje vilken fin plats det är och hur mycket både staden och kommunen har att erbjuda, säger Anette Madsen, kommundirektör i Norrtälje i pressmeddelandet.

Under födelsedagen kommer ett firande för alla invånare att arrangeras under eftermiddagen och kvällen, med start klockan 16.22 och avslut klockan 20.22. Program för detta kommer att publiceras 1 mars.

Redaktionen
Allt om Norrtälje

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!