Kungen uteblir när Norrtälje firar 400 år

publicerad 12 mars 2022
- av Daniel Rämsell
annons

NORRTÄLJE. 29 mars firar Norrtälje 400 år och kungaparet var tidigare planerade till att vara med och fira Norrtäljes stora dag på plats. Paret har lämnat återbud och skickar istället kronprinsessparet, på grund av en minnesgudstjänst för H.K.H. Prins Philip, Hertigen av Edinburgh, i London samma datum.

annons
annons

29 mars är det 400 år sedan Gustav II Adolf gav Norrtälje stadsprivilegier, 1622. Tidigare var det tänkt att stadens 400-årsdag skulle firas tillsammans med kung Carl XVI Gustav och drottning Silvia. Men så blir det alltså inte. Kungen och drottningen skall nämligen istället närvara vid en minnesgudstjänst för H.K.H. Prins Philip, Hertigen av Edinburgh, i London samma datum och väljer att istället skicka kronprinsessan Victoria och prins Daniel till Norrtälje.

– Det är förstås tråkigt att vi inte får visa upp staden för kungaparet, men kanske ännu roligare att kronprinsessan Victoria och prins Daniel kommer hit. De har inte tidigare varit på officiellt besök i Norrtälje, så det finns mycket vi gärna berättar och visar upp. Jag har haft förmånen att träffa kronprinsessparet tidigare och de är väldigt trevliga, så det ska bli fint att få visa upp vår vackra stad för dem, säger Nils Matsson (M), kommunfullmäktiges ordförande i ett pressmeddelande på Norrtälje kommuns hemsida.

Besöket från kronprinsessparet kommer bli en del av själva firandet. Paret kommer att få se såväl gamla som nya delar av Norrtälje och ta del av kultur och historia samt få möjlighet att träffa förtroendevalda och stadens invånare.

Allt Om Norrtälje kommer att följa 400-årsjubileumet på plats.

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!