Kvinna sålde alkohol till minderåriga – döms till fängelse

publicerad 7 januari 2022
- av Daniel Rämsell
annons

NORRTÄLJE. En kvinna i 50-årsåldern blev i december dömd till fängelse för bland annat olovlig försäljning av alkohol – sålde stora mängder alkohol till minderåriga från sin lägenhet.

annons
annons

Under hösten 2020 greps en man och en kvinna i Norrtälje efter att polisen fått nys om att de olovligen och frekvent såldes alkohol till minderåriga. Polisen höll därmed enligt uppgifter ur tingsrättens dom span på lägenheten under ca en veckas tid och kunde konstatera att det vid flera tillfällen varje dag, såldes alkohol till ungdomar.

Åkte Ålandsbåten flera gånger i månaden
Den dömde kvinnan skall ha varit medgärningsman till sin sambo som lär ha varit känd som “Ölbaronen” av ungdomar i Norrtälje. Flera gånger i månaden åkte paret ålandsbåten för att inhandla stora mängder alkohol för att sälja vidare till bland annat ungdomar. Mannen avled dock under tiden för förundersökningen och omfattas inte av domen.

Sålde alkoholen dyrare än systembolaget
Paret skall tillsammans under tiden för åtalsperioden inhandlat så mycket som 784 liter vin och likör, 288 liter starksprit samt 6 153 liter öl och longdrinks. Kvinnan har erkänt att hon tagit emot såväl beställningar som överlämnat alkohol, men har hävdat att hon inte visste att personerna i fråga var minderåriga. Hon menar även att hon alltid frågat köparna om de var över 18 år, vilket de bekräftat – hon har dock inte bett köparna om legitimation. Trots att kvinnan hävdar att hon inte visste att hon sålde alkohol till minderåriga gör tingsrätten bedömningen att kvinnan gjort sig skyldig till likgiltighetsuppsåt och att eftersom alkholen har sålts till ett dyrare pris än på Systembolaget, borde hon misstänkt att alkoholen såldes till minderåriga. 

Domen
50-åringen döms till ett års fängelse för olovlig försäljning av alkohol, grovt brott och olovligt innehav av alkohol. Kvinnan skall även betala sedvanlig avgift om 800 kr till brottsofferfonden eftersom fängelse befinner sig i straffskalan för brottet. 

Daniel Rämsell
Allt om Norrtälje

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!