Lilla Ophelia med stort hjärta: Skänker gosedjur för andra året i rad

publicerad 5 juli 2023
- av Daniel Rämsell
Annons:

NORRTÄLJE. Ophelia, en femårig tjej med ett stort hjärta, har på ett beundransvärt sätt skänkt sina älskade gosedjur till andra barn. Hennes omtänksamma gärning ägde rum på onsdagen på Stora torget i Norrtälje, där Ophelia ånyo visade sin generositet, för andra året i rad.

Ophelia är inte som vilket femårigt barn som helst. Hon äger ett hjärta av guld och en generositet utöver det vanliga. På onsdagen på Stora torget i Norrtälje, skänkte hon ivrigt sina gosedjur till andra barn. Detta för andra året i rad, en tradition hon startat av ren godhet.

Ophelias beslut att skänka sina gosedjur kom från ett simpelt men betydelsefullt problem.

– Jag hade för många gosedjur, säger hon med en lätthet som om det vore det mest uppenbara i världen. Men Ophelias lösning på problemet var allt annat än uppenbar. Istället för att låta gosedjuren samla damm i ett hörn av hennes rum, bestämde hon sig för att dela med sig av dem.

– Det kändes roligt att se andra glada, säger Ophelia med ett stort leende. Men hennes generositet kom inte utan en liten bit av saknad.

– Jag saknar gosedjuren också, medger hon.

Men genom att ge bort sina gosedjur till barn som behöver dem mer, kunde Ophelia uppleva glädjen i att ge.Varje gosedjur har sin egen unika historia. Ophelia berättar om en speciell sjöjungfru hon gav bort, en gåva från hennes pappa som han vann åt henne på Gröna Lund.

– Jag älskade den och hade den ibland bredvid mig när jag sov, minns hon.

Valet att skänka gosedjuren var dock inte alltid lätt, men hon bestämde sig för att behålla sina favoriter och dela med sig av resten.

Femåringen ser fram emot att hennes gosedjur kommer att sprida glädje till de nya ägarna.

– Jag tror de andra barnen känner sig glada och att de har fått en ny kompis, säger hon.

Ophelia förmedlar också med sin fina handling ett budskap till andra barn som kanske sitter på en överflöd av leksaker eller gosedjur:

– Köp inga fler gosedjur, dela med er så kan ni göra andra glada, avslutar femåringen som åtminstone nu planerar att upprätthålla sin tradition även nästa år och hoppas på att kunna inspirera andra att göra samma sak.

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!