fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lina har öppnat miljöinriktad vintagebutik i Norrtälje – satsar på hållbart

annons

NORRTÄLJE. Lina satsar på hållbar och miljöinriktad vintagebutik på Galles Gränd 6 i Norrtälje. – Vi kan alla göra vårt bästa för att leva miljövänligt och mitt bidrag är att underlätta för människor att handla hållbart, säger Lina Nilsson, 44 år.

annons
annons

Lina har tagit tjänstledigt från sitt ordinarie arbete som socialsekreterare på enheten mot våld i nära relation, i Norrtälje kommun – ett mycket mentalt krävande yrke som bland annat föranledde en sjukskrivning. Under sjukskrivningen, provade hon på att ha en loppis hemma som blev omåttligt populär och resulterade i en fysisk butik centralt i Norrtälje.

– Från att prova på hemmaloppis och sälja familjens prylar på hobbynivå i garaget har jag nu en butikslokal, aktiebolag och allt är mycket mer på riktigt, säger 44-åringen.

Butiken som heter “Linas Retro” säljer handplockat urval av vintageinredning, möbler och kläder – hela butiken sprudlar av färg. Lina berättar att hon har flera regelbundna kunder som kommer bara för att avnjuta den färgsprakande inredningen och byta några ord.

– Mycket färg! Jag tar in sådant jag själv tycker om och hittills har det fungerat alldeles utmärkt. Eftersom det är annorlunda att driva en second hand-butik mot en traditionell butik där det finns en ny likadan vara på lager försöker jag kombinera färger och stilar så det blir en wow-upplevelse att stiga in i butiken. Vackert, färgglatt och miljövänligt, säger Nilsson.

Lina har ett sjätte sinne för smak med förmåga att lyfta fram det vackra i äldre föremål och hon är selektiv med sitt sortiment. Mljöaspekten är dock minst lika viktig för henne. Genom butiken vill hon underlätta för människor att handla hållbart och miljövänligt.

– Världen behöver inte fler nyproducerade vita blomkrukor till exempel.
Vi kan alla göra vårt bästa för att leva miljövänligt och mitt bidrag är att underlätta för människor att handla hållbart, avslutar hon.

Linas Retro
Var?: Galles Gränd 6, Norrtälje
Öppettider: Onsdagar och fredagar 15:00- 18:00, Lördagar 11:00-15:00
Länk till sociala medier:LÄNK

annonser
annonser
Kommentera via Facebook