Mamman till serievåldtäktsmannen från Rimbo: “Gud har förlåtit honom”

publicerad 19 november 2022
- av Redaktionen

RIMBO. Serievåldtäktsmannen från Rimbo figurerar i den nya dokumentären “Predikantens dubbelliv” på Viaplay. – Jag har aldrig haft svårt att förlåta honom. Det fanns inte. Han vet att gud har förlåtit honom, säger 32-åringens mamma i dokumentären.

Dokumentären handlar om den sedan tidigare dömde 32-årige serievåldtäktsmannens dubbelliv. Predikanten var en lyckligt gift man med en välordnad tillvaro. Han har dock en mörk sida. För att “lindra sin ångest” gick han ut och hotade, ofredade och våldtog kvinnor.

Det var i augusti 2021 som mannen dömdes till fängelse i fem år och fyra månader för bland annat grov våldtäkt och sju fall av sexuellt ofredande mot nio kvinnor. Det var 32-åringens hustru som initialt larmade polisen beträffande våldtäkterna. Mannen skall ha lättat sitt hjärta för hustrun och berättat att han förgripit sig på flera kvinnor. Bland annat skall han ha våldtagit en kvinna vid en badplats i Täby under knivhot och en kvinna vid en badplats i Uppsala två år tidigare.

Nu berättar hans mamma för första gången i en dokumentär om sonens brott och hon har inte haft svårigheter att förlåta sonen.

– Jag har aldrig haft svårt att förlåta honom. Det fanns inte. Han vet att Gud har förlåtit honom, säger mamman i dokumentären.
Så sent som i oktober i år omhäktades mannen misstänkt för misshandel och tre fall av våldtäkter som lär har varit begågna iVästerås och Rimbo mellan åren 2012 och 2020.

Dokumentären hade premiär den 10 november på Viaplay. Tittarna får följa predikantens uppväxt och ta del av såväl polisförhör som intervjuer med anhöriga till serievåldtäktsmannen.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!