Man häktad för mordförsök på 80-åring

publicerad 20 januari 2023
- av Redaktionen
Annons:

RÅNÄS. En man i 25-årsåldern har häktats misstänkt för mordförsök på en 80-årig man som hittades i sin bostad förra fredagen med stickskador i halsen.

Polisen fick larm förra fredagen om att en man hittats svårt skadad med sticksår i halsen i en bostad i Bjuråker i Hälsingland, vilket Hudiksvalls Tidning var först med att rapportera om. Den skadade mannen transporterades med ambulans till sjukhus, men bedömdes inte ha livshotande skador.

Polisen genomförde en omfattande insats med bland annat helikopter och spärrade av den bostad där brottet skall ha inträffat, för att kunna göra en teknisk undersökning. Strax efter händelsen greps en 25-årig man från Rånäs misstänkt för mord- eller dråpförsök.

Under måndagen begärde åklagaren att den misstänkte 25-åringen skulle häktas för mordförsök, efter att ha attackerat 80-åringen med ett vasst föremål.

– Det finns risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning. Det finns också en risk för att han fortsätter sin brottslighet, sade åklagare Joakim Johansson till Hudiksvalls tidning.

Åtal kommer att väckas senast 30 januari. 25-åringen från Rånäs nekar till Anklagelserna.

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!