Man hotade att skära halsen av kvinna och hennes hundar

publicerad 21 juli 2023
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. En 46-årig man döms för att ha misshandlat och hotat sin tidigare sambo, inklusive hot om att skada hennes hundar, genom att skära halsen av dessa.

Händelserna skall ha ägt rum i Rimbo mot slutet av 2021, när mannen och kvinnan fortfarande bodde tillsammans. Polisen ryckte ut till parets bostad efter ett larm om en pågående misshandel. Den då misstänkte gärningsmannen hade lämnat platsen när polisen anlände, men kvinnan var kvar och kunde berätta om överfallet.

Kvinnan beskrev hur mannen misshandlat henne genom att knuffa, dra henne i håret, samt trycka ner henne i en fåtölj med sådan kraft att stolens ben bröts. Hon uppgav också att mannens våldsamhet hade ökat under året.

Lokal annonsör

Initialt var mannen misstänkt för grov kvinnofridskränkning, flera fall av ofredande samt rattfylleri. När fallet gick till åtal ändrades emellertid brottsrubriceringarna till misshandel samt tre fall av olaga hot.

Under rättegången förnekade mannen anklagelserna om misshandel, och hävdade att parets konversationer den aktuella kvällen inte varit vänliga, men att han inte hade skadat henne fysiskt. Ett inspelat telefonsamtal, där mannen hotade att skada både kvinnan och dennes hundar, gjorde det dock svårt för honom att förneka hotbrotten.

Mannen döms nu till skyddstillsyn och 80 timmars samhällstjänst för misshandel och tre fall av olaga hot. Dessutom döms mannen att betala 15 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Norrtelje Tidning har också rapporterat om domen. 

Lokal annonsör