Mevalin anordnar Sveriges största danstävling i Performing Art

publicerad 15 mars 2024
- av Daniel Rämsell
Sveriges största danstävling i Performing Art arrangeras av Mevalin.

I år firar Mevalins dans- och gymnastikskola 20 år som förening och slår på stora trumman med att arrangera Sveriges största tävling i Performing Art. Tävlingen, som attraherar dansare från hela Sverige och Åland, står i fokus för en dag fylld av passion, talang och samhörighet.

Det är på lördag som Roslagsskolans aula kommer att pulsera av dansens rytmer när Mevalin firar sitt 20-årsjubileum, genom att arrangera Sveriges största danstävling i Performing Art. Tävlingen, som är sanktionerad av Svenska Danssportsförbundet, kommer också att vara den hittills största i sitt slag.

– Detta blir den hittills största tävlingen i Performing Arts i Svenska Danssportsförbundet historia, säger Eva Mevalin, som är med och arrangerar tävlingen.

Tävlingen kommer att innefatta en mängd olika klasser och dansstilar där barn från sju år till vuxna är med och tävlar.

Sveriges största danstävling i Performing Art. FOTO: Mevalin

– Även våra landslagsdansare inom Performing Arts kommer vi få se på tävlingsgolvet, säger Mevalin. Att vi firar 20 år som dans- och gymnastikskola i Norrtälje innebär ett extra glädjefyllt år med större och fler evenemang, tävlingar, shower och uppvisningar under hela Jubileumsåret, fortsätter Mevalin.

Hur förbereder sig dansarna inför tävlingen?
– Förberedelser för alla ledare och dansare inför denna tävling har inneburit intensiva träningar och extra klasser för att vara på topp inför vår hemmatävling. Vi har 71 dansare från Mevalin som kommer delta i helgens tävling med sammanlagt 35 starter i solo, duo och lag.

Hur mycket tid ligger bakom detta?
– Det ligger oerhört många timmars ideellt arbete bakom ett sånt här stort arrangemang och på tävlingsdagen är vi ett team på cirka femtio ledare och föräldrar samt representanter från Svenska dansportsförbundet som kommer jobba tillsammans för att ge Sveriges dansklubbar en minnesvärd tävlingsdag.

Vad har du för förväntningar på tävlingen? 

– Mina förhoppningar och förväntningar är att alla som kommer delta i tävlingen, ledare, dansare, domare, funktionärer och publik ska få njuta av en glädjefull dag fylld av dans.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!