Modiga ungdomar stoppade beväpnad tjuv i Norrtälje

publicerad 23 mars 2024
- av Daniel Rämsell
Gymnasieelever lyckades avbryta en beväpnad mans försök att stjäla en fyrhjuling på Vintergatan, i Norrtälje. En man i 30-årsåldern har nu dömts till fängelse. FOTO: Arkivbild
Annons:

Gymnasieelever lyckades avbryta en beväpnad mans försök att stjäla en fyrhjuling på Vintergatan, i Norrtälje. En man i 30-årsåldern har nu dömts till fängelse.

Det var i slutet av januari som en 30-årig man försökte stjäla en fyrhjuling, registrerad som moped. Vid tillfället var han beväpnad med stämjärn och hammare. Hans planer avbröts emellertid när gymnasieelever konfronterade honom på bar gärning.

Händelsen, som blev dokumenterad på film, bidrog till att mannen senare samma dag kunde gripas av polisen på Stora Brogatan, denna gång beväpnad med en morakniv, vilket ledde till att han omgående kunde frihetsberövas.

Nu har 30-åringen dömts till sex månaders fängelse för försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och två fall av brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, vilket även Norrtelje Tidning skrivit om tidigare. 

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!